Brett sortiment av frö och plantor

I SW Hortos och Volmarys sortiment av blomsterfrö och plantor hittar ni många spännande och odlingsvärda sorter och nyheter för olika användningsområden. Sortimentet utökas ständigt med nyheter och förbättringar, friskare och mer blomvilliga sorter. Vi söker viktiga egenskaper som motsvarar odlarnas stora krav för att möta en tuff konkurrens på marknaden. Bättre produkter och målinriktad information är avgörande för odlarens framgång.

För att kunna möta upp till dessa stora krav på blomsterfrö och småplantor från odlarnas sida är vårt partnerskap med Volmary av största vikt. Tillsammans levererar vi blomsterfrö och plantor av yppersta kvalité till den svenska marknaden. 

Blomstersortimentet består av en stor mängd olika kategorier av blomsterfrö och plantor såsom sommarblommor för utplantering, snitt och torkning, perenner, gräs, suckulenter, ormbunkar, diverse krukgrönsaker och kryddväxter.
Se även vårt breda sortiment av diverse blomsterfröblandningar. Några av dem gillas extra mycket av våra fjärilar, bi och övriga insekter.

Småplantorna kan du erhålla i ett stort antal olika storlekar på pluggen, allt från 28-hål till 480-håls brätten. Storleken framgår i katalogen i samband med sortnamn.

Du som odlare kan själv välja vilket förökningssätt du föredrar då du kan erhålla många av sorterna både som blomsterfrö eller pluggplanta.

Några av de växtslag som vi vill göra dig uppmärksam på är de kraftiga krukdahliorna i Lubega Power serien. Den mycket odlingsvärda buskmargerit serien Argyranthemum Aramis innehåller en mängd attraktiva färger. Se också lite närmare på det sticklingsförökade Petunia sortimentet med odlingsvärda sortgrupper som Chameletunia, Fortado, StarTunia och Tumbelina.